Galetes antioxidants…és necessari?

>
Recentment hem sabut que la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat unes galetes amb acció antioxidant.

 
Estudiants dels Màster d’Enginyeria d’Aliments han creat unes galetes tipus «cookies» a les que han afegit baies de Gogi triturades.
Darrerament s’han posat de moda aquest tipus de baies, conegudes pel seu gran contingut en substàncies antioxidants (oligoelments i vitamines).
Aquestes galetes contenen la dosi diària recomanada de 20 d’aquestes baies, que és la ració estimada per obtenir els efectes beneficiosos.
 
Cada cop trobem al mercat més producte quotidians que han sigut enriquits en algun nutrient que s’ha comprova que és especialment saludable.
La ventaja d’aquests aliments funcionals és que ens cuiden una mica més que els convencionals, però són sensiblement més cars.
 
El debat que volem plantejar és: realment necessitem aliments enriquits en vitamines i minerals? Compensa l’increment de preu? No seria més sensat portar una alimentació equilibrada a base dels aliments tradicionals per no haver de suplementar la nostra dieta?
Animeu-vos a opinar!

3 comentarios en “Galetes antioxidants…és necessari?

  • >Bona tarda,La meva opinió és que NO són necessaris aliments enriquits amb substàncies antioxidants o altres si seguim una dieta saludable.Els antioxidants es troben de manera natural en la majoria de fruites i verdures que podem consumir diàriament. El consum dels aliments d'aquest grup és molt recomanable, no només pel contingut en substàncies fitoquimiques: rics en vitamines i minerals, contenen fibra que ens ajuda a regular el trànsit intestinal, saciar-nos i controlar el buidat gàstric. I, a més, el seu consum ha de ser el d'elecció per sobre d'altres aliments més rics en greixos, sucres i calories: bolleries, sucs, llaminadures.El risc de suplementar la dieta amb aquests productes és que això ens faci consumir menys quantitat de fruites i verdures.No és que no es puguin consumir els productes enriquits o se n' hagi de desaconsellar el seu consum. Però s'ha de recalcar la importància del consum d'aliments frescos i naturals: fruites, verdures, llet i derivats, cereals i derivats, carn, peix, ous i llegums. I tot en la seva quantitat recomanada. S'ha de menjar de tot!!!!

  • >Bones !Home jo crec que el fet de dedicar investigacions i estudis a millorar l'almientació actual, no està de més. El que no se es fins a kin punt aquests "nous aliments" poden arribar a substituir una alimentació equilibrada i variada, m'amare sempre hem deia: si menges de TOT, no et faltarà RES !!!

  • >És un tema complicat. No hauria de se necessari, però realment estem ben nutrits? jo crec que el debat és molt més ampli. Que està passant a la societat per que no tinguem temps n'hi d'alimentar-nos correctarment. Portem una vida d'estres, sempre estem corrent prioritzem qualsevol cosa abans que l'alimentació, si no hi ha temps d'esmorzar pues no es fa, no tinc ganes de cuinar pues entrepà, no vull fer el sopar pues pizza a domicili… Això te conseqüencies en el nostre estat de salut, en el nostre esta ànim, en el nostre estat físics, però no ho veiem o no ho volem veure. Que s'ha de fer per que la gent, la població, la societat comenci a entendre que el més important de tot és l'alimentació i que si aquesta falla, tarda més, tarda menys però a la llarga tot fallara.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *