Época de canvis i conseqüències. L’onze de Setembre i «nou» curs escolar.

El passat 11 de Setembre, diada nacional de Catalunya, la gent va sortir al carrer per fer sentir la seva veu (demanar la Independència, criticar les retallades, jutjar la gestió del president Artur Mas…).

En aquests temps tan difícils que estem vivint,  la gent demana canvis,  demana un futur millor per a nosaltres, per als nostres fills, per a tothom.

Actualment estem passant per moments complicats, la delicada situació es nota en qualsevol lloc, i per desgracia aquesta crisi comporta conseqüències.

Tot just ara comença un nou curs escolar i un d’aquests canvis és la nova modalitat de “menjador escolar “. Aquest any, per primera vegada, a moltes comunitats autònomes les escoles deixaran que els nens es portin el menjar de casa. Aquest fet és un pas més d’adaptació als nous temps i hem d’intentar entre tots que això no afecti a l’alimentació dels  més petits.

Els Dietistes-Nutricionistes d’alimenta’t us volem donar uns consells o recomanacions per tal d’aconseguir que el contingut dels tuppers siguin de la millor qualitat possible:

  • Ha de ser variat, tant amb ingredients com amb colors (no s’ha d’oblidar mai l’estètica del plat).
  • Coccions: No abusar de fregits i arrebossats, millor utilitzar el vapor i planxa.
  • La carn sovint queda seca, així que millor modificar la textura, utilitzant  mandonguilles, hamburgueses…
  • El peix no queda tant sec com la carn però ens hem d’assegurar que no hi hagi cap aresta.
  • Els aliments a la planxa sovint queden eixuts, la utilització de salses suaus, (tomàquet, iogur…) ajudarà a millorar la consistència del plat.
  • De postres és molt recomanable la fruita, sempre al natural no en sucs n’hi en almívar. Si el nen és petit es pot tallar per facilitar-ne el  consum.
  • Es recomanable ficar 2 o 3 llesques de pa per que els petits acompanyin l’àpat.
  • Quan cuinem els plats, abans de guardar-los a la nevera o al congelador, hem de refredar-los ràpidament per evitar possibles contaminacions.

I per finalitzar els Dietistes-Nutricionistes d’alimenta’t volem facilitar-vos l’elaboració d’aquests menús, donant-vos un quadre per que us sigui molt més fàcil controlar que els vostres fills mengin cada dia els aliments necessaris pel seu estat òptim de salut.

Només cal marcar amb una creu cada dia el que inclou el menú  i comprovar que setmanalment compliu amb la freqüència de consum recomanada per cada aliment.